Behandelingen

Shiatsu

acupressuurShiatsu is een bijzondere vorm van Japanse massage die zijn oorsprong vindt in de TCM.

De behandelwijze is er opgericht om de helende krachten van het lichaam weer vrij te laten stromen. Deze helende energie ki (Qi)  laten we bewegen, zodat blokkades kunnen worden opgeheven en het lichaam weer in harmonie kan komen.

Dit gebeurt doordat de behandelaar met duimen, handpalmen evt. elleboog haar lichaamsgewicht in brengt om vervolgens op het ritme van de ademhaling druk uit te oefenen op het lichaam. Daarbij worden er tsubo’s (ook wel acupunctuur punten) meegenomen die corresponderen met bepaalde organen en functies in het lichaam.

Door dit te activeren kan het lichaam in balans komen en kunnen klachten verminderen of er kan een algehele ontspanning en doorstroming plaats vinden. Bovendien kunnen rekking van spieren (stretching) en rotatie van gewrichten worden toegepast.

 

Reiki

Reiki_symbool_blauw

Reiki is een helende geneeswijze. De universele levensenergie (of oer-energie) wordt door middel van je handen doorgegeven.

Deze energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk niveau. Je brengt harmonie en verbetert de kwaliteit van het leven. De behandelingen versnellen dikwijls het genezingsproces en ondersteunen ook andere therapieën.

SAM_0630_450x600

 

 

Reiki is een Japanse karakter en is door de Japanse theoloog dr. Mikao Usui rond 1900 herontdekt. De letterlijke vertaling van Reiki is de kracht van de zon of Universele levensenergie. Zo heeft Reiki, 5 uitgangspunten waarmee gewerkt wordt, zachtmoedig, vertrouwen, respect, oprechtheid en dankbaarheid.

 

Tui Na

Tui Na3713252_f260

Tui Na is een Chinese acupressuur massage en vindt zijn oorsprong vanuit TCM en de acupunctuur.

In China beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (meridianen).

Daarbij wordt er gewerkt met de twaalf hoofd meridianen (ook wel energie banen genoemd) en acht wondermeridianen in de leer van de vijf elementen.

Deze meridianen verbindt de buitenkant van het lichaam met de binnenkant van de organen. Zodat je door massage, de daarop aanwezige energie punten op de meridianen kan beinvloeden en de conditie van  inwendige organen kan stimuleren.

Uitgangspunt is de balans weer herstellen en de klachten te verminderen.

Tui Na maakt gebruik van verschillende technieken als drukken, kneden, "knijpen", draaiende en kloppende bewegingen.

 

Quantum – Touch

Fotolia_6422162_XSQuantum – touch is een energetische helende methode, waarin gewerkt wordt met de universele levensenergie te vergelijken met Reiki.

Echter wordt er op een andere manier een heling bewerkstelligt, doordat de behandelaar met adem en meditatie techniek, de resonantie (= trillings frequentie) hoog houdt, kan de behandelde persoon aansluiten.

De behandelde persoon en de behandelaar komen samen in een energieoverdracht, zo zal een lagere trillingsniveau naar een hogere trillingsniveau worden gebracht en anders om kan dat ook voorkomen. Zo zal een sterk harmoniserend trillingsritme, het lichaam in staat stellen om aangedane lichaamsdelen en organen  weer op zijn eigen trillingsniveau te brengen. Het lichaam heeft zijn eigen intelligente zelfgenezend vermogen om genezing te bewerkstelligen.

 

Triggerpoints

Wat zijn nu triggerpoints?trigger-point-therapy

We kunnen het vast wel de bekende knoopjes in de spieren zoals we dat in de volksmond zeggen. We hebben dus te maken met spieren die om een of andere reden spierklachten geven. Zo zal de spier soms pijnlijk zijn en deze spier kan niet naar behoren functioneren.

Het kan zelf zo ver gaan dat het een uitstralingspijn kan veroorzaken. Door op bepaalde plekken in de spier deze knoopjes te behandelen, geeft het de spier weer gelegenheid om in de natuurlijke positie van de spier terug te komen. Met het gevolg dat je spieren weer lekkerder kunnen functioneren en jou weer in staat stelt om je sport/hobby of wat dan ook beter te kunnen uitvoeren. Je krijgt daarbij handreikingen van de masseuse zodat je jou eigen proces kan versnellen.

Deze methode van behandelen komt  uit Amerika en zijn door Travell en Simons ontwikkeld.
 

Ontspannings massage

Ontspannings massage geeft  een weldaad van rust en ontspanning dat het lichaam en geest weer in harmonie kunnen komen.

SAM_0635_450x600

Bij gewone ontspanningsmassage wordt er niet op klachten ingegaan, maar kunnen wel door de ontspanning soms worden gereduceerd of opgelost. Het lichaam zal dit echter zelf aangeven. De behandeling is zacht en ontspannen en er wordt met natuurlijke oliën gewerkt.

 
Meer artikelen...