Therapeutische

Shiatsu

acupressuurShiatsu is een bijzondere vorm van Japanse massage die zijn oorsprong vindt in de TCM.

De behandelwijze is er opgericht om de helende krachten van het lichaam weer vrij te laten stromen. Deze helende energie ki (Qi)  laten we bewegen, zodat blokkades kunnen worden opgeheven en het lichaam weer in harmonie kan komen.

Dit gebeurt doordat de behandelaar met duimen, handpalmen evt. elleboog haar lichaamsgewicht in brengt om vervolgens op het ritme van de ademhaling druk uit te oefenen op het lichaam. Daarbij worden er tsubo’s (ook wel acupunctuur punten) meegenomen die corresponderen met bepaalde organen en functies in het lichaam.

Door dit te activeren kan het lichaam in balans komen en kunnen klachten verminderen of er kan een algehele ontspanning en doorstroming plaats vinden. Bovendien kunnen rekking van spieren (stretching) en rotatie van gewrichten worden toegepast.

 

Tui Na

Tui Na3713252_f260

Tui Na is een Chinese acupressuur massage en vindt zijn oorsprong vanuit TCM en de acupunctuur.

In China beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (meridianen).

Daarbij wordt er gewerkt met de twaalf hoofd meridianen (ook wel energie banen genoemd) en acht wondermeridianen in de leer van de vijf elementen.

Deze meridianen verbindt de buitenkant van het lichaam met de binnenkant van de organen. Zodat je door massage, de daarop aanwezige energie punten op de meridianen kan beinvloeden en de conditie van  inwendige organen kan stimuleren.

Uitgangspunt is de balans weer herstellen en de klachten te verminderen.

Tui Na maakt gebruik van verschillende technieken als drukken, kneden, "knijpen", draaiende en kloppende bewegingen.

 

Triggerpoints

Wat zijn nu triggerpoints?trigger-point-therapy

We kunnen het vast wel de bekende knoopjes in de spieren zoals we dat in de volksmond zeggen. We hebben dus te maken met spieren die om een of andere reden spierklachten geven. Zo zal de spier soms pijnlijk zijn en deze spier kan niet naar behoren functioneren.

Het kan zelf zo ver gaan dat het een uitstralingspijn kan veroorzaken. Door op bepaalde plekken in de spier deze knoopjes te behandelen, geeft het de spier weer gelegenheid om in de natuurlijke positie van de spier terug te komen. Met het gevolg dat je spieren weer lekkerder kunnen functioneren en jou weer in staat stelt om je sport/hobby of wat dan ook beter te kunnen uitvoeren. Je krijgt daarbij handreikingen van de masseuse zodat je jou eigen proces kan versnellen.

Deze methode van behandelen komt  uit Amerika en zijn door Travell en Simons ontwikkeld.
 

Sport massage

 

 Sportmassage is voor een actieve of passieve sportbeoefenaar bedoeld.SAM_0635_450x600

 

Deze massage gaat in op diepere structuren in het lichaam zoals bindweefsels of spieren.

Zo kan er een betere doorbloeding plaatsvinden en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

Waardoor spieren meer kunnen ontspannen en in hun uiteindelijke natuurlijke positie terugkeren.

Voor sportmassage kan je terecht met de volgende klachten:

Spierpijnen, nek/schouder pijnen, rugklachten, armen of benen en evt. andere blessures opgedaan tijdens sporten of hobby.

 

Voetreflex massage

 

SAM_0640_450x600

Voetreflex is een bijzondere reflectorische behandelwijze waarop lichaamsdelen en organen op een bepaalde manier in de voet staan beschreven.

Dmv. het stimuleren van punten die corresponderen met organen en lichaamsdelen geef je het lichaam een impuls om reacties te geven. Zo kunnen organen en cellen in het lichaam terugkeren in een natuurlijke ontspanning en het balans in het lichaam herstellen (homeostase).

We zorgen er dus voor dat tijdens de massage de voeten beter doorbloed worden  en daardoor de afvalstoffen (ook wel urinezuur kristallen) kunnen worden afgevoerd.

Tevens kunnen er spanningen of onverwerkte emoties worden losgelaten en er komt meer ruimte, warmte en nieuwe levensenergie/stroming in je lichaam. Het lichaam is vaak een opslagplaats van gebieden waar nare ervaringen en onverwerkte zaken zijn opgeborgen. Spierspanning en pijn op deze plaatsen zijn waarschuwingssignalen die kunnen leiden tot ziekte en stressklachten. Je wordt je dus bewuster en krijgt meer inzichten in je leven.