SAM_0640_450x600

Voetreflex is een bijzondere reflectorische behandelwijze waarop lichaamsdelen en organen op een bepaalde manier in de voet staan beschreven.

Dmv. het stimuleren van punten die corresponderen met organen en lichaamsdelen geef je het lichaam een impuls om reacties te geven. Zo kunnen organen en cellen in het lichaam terugkeren in een natuurlijke ontspanning en het balans in het lichaam herstellen (homeostase).

We zorgen er dus voor dat tijdens de massage de voeten beter doorbloed worden  en daardoor de afvalstoffen (ook wel urinezuur kristallen) kunnen worden afgevoerd.

Tevens kunnen er spanningen of onverwerkte emoties worden losgelaten en er komt meer ruimte, warmte en nieuwe levensenergie/stroming in je lichaam. Het lichaam is vaak een opslagplaats van gebieden waar nare ervaringen en onverwerkte zaken zijn opgeborgen. Spierspanning en pijn op deze plaatsen zijn waarschuwingssignalen die kunnen leiden tot ziekte en stressklachten. Je wordt je dus bewuster en krijgt meer inzichten in je leven.