Wellness

Reiki

Reiki_symbool_blauw

Reiki is een helende geneeswijze. De universele levensenergie (of oer-energie) wordt door middel van je handen doorgegeven.

Deze energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk niveau. Je brengt harmonie en verbetert de kwaliteit van het leven. De behandelingen versnellen dikwijls het genezingsproces en ondersteunen ook andere therapieën.

SAM_0630_450x600

 

 

Reiki is een Japanse karakter en is door de Japanse theoloog dr. Mikao Usui rond 1900 herontdekt. De letterlijke vertaling van Reiki is de kracht van de zon of Universele levensenergie. Zo heeft Reiki, 5 uitgangspunten waarmee gewerkt wordt, zachtmoedig, vertrouwen, respect, oprechtheid en dankbaarheid.

 

Quantum – Touch

Fotolia_6422162_XSQuantum – touch is een energetische helende methode, waarin gewerkt wordt met de universele levensenergie te vergelijken met Reiki.

Echter wordt er op een andere manier een heling bewerkstelligt, doordat de behandelaar met adem en meditatie techniek, de resonantie (= trillings frequentie) hoog houdt, kan de behandelde persoon aansluiten.

De behandelde persoon en de behandelaar komen samen in een energieoverdracht, zo zal een lagere trillingsniveau naar een hogere trillingsniveau worden gebracht en anders om kan dat ook voorkomen. Zo zal een sterk harmoniserend trillingsritme, het lichaam in staat stellen om aangedane lichaamsdelen en organen  weer op zijn eigen trillingsniveau te brengen. Het lichaam heeft zijn eigen intelligente zelfgenezend vermogen om genezing te bewerkstelligen.

 

Ontspannings massage

Ontspannings massage geeft  een weldaad van rust en ontspanning dat het lichaam en geest weer in harmonie kunnen komen.

SAM_0635_450x600

Bij gewone ontspanningsmassage wordt er niet op klachten ingegaan, maar kunnen wel door de ontspanning soms worden gereduceerd of opgelost. Het lichaam zal dit echter zelf aangeven. De behandeling is zacht en ontspannen en er wordt met natuurlijke oliën gewerkt.

 

Hydro massage

Hydromassage is een heerlijke ontspannen massage op warm water.hydromassage1

Het geeft rust en ontspanning en het geeft je minder druk op je gewrichten en daardoor een gevoel van gewichtloosheid.

Bij hydro massage wordt de massage gegeven op warm water zakken. De warm water zakken worden iets boven het  lichaamstemperatuur gevuld en geven tijdens de massage een welbehage warm gevoel. Men ligt op de rug en hoeft zich echter niet meer om te draaien. De massage vindt plaats tussen de warm water zakken en het lichaam, waardoor een gewichtloos gevoel kan worden ervaren. Uitermate geschikt voor zwangere vrouwen in een wat verdere stadia van de zwangerschap en mensen met gewrichtsklachten of reumatische aandoeningen.

 

Reinigingsmassage

Kruidenstempelmassage brengt ontspanning, welzijn en genot en heeft een ontgiftende en vitaliserendeimages werking op lichaam, geest en ziel.

Kruidenstempel massage is van oorsprong een oosterse  massage met warme kruidenstempels. Kruidenstempels zijn buideltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten. De uitgebalanceerde kruidenmix geeft een diepe werking en zorgt voor een zuiverende behandeling voor de huid.

Tijdens de behandeling wordt  er met een  verwarmende olie het gehele lichaam gemasseerd waarop vervolgens een scrub plaats vindt met een basisch zout. De kruidenstempels geven daarna een diep doordringend effect op het gehele lichaam.

Geschikt voor stressvolle, opgebranden, moe of lusteloze mensen, maar tevens ook uitermate geschikt voor gewone ontspanning en ontslakking.

 
Meer artikelen...